Pieredze pa lielam "0". Pērn gada vidū dabūju apliecību, gada nogalē tiku pie šaujamā. Neesiet bargi draugi par kādu jautājumu, kurš jums radīs smaidu. Man tie visi jautājumi ir nopietni :)
Tātad Izh 26E ar nestrādājošiem ežektoriem. Īsti nesaprotu kā var atslogot kaujas atsperes ieroci glabājot, tāpēc nolēmu "izšaut" pa jau iepriekš izšautām čaulītēm un tad attiecīgi jaukt to pasākumu laukā. Nu lūk, ielieku čaulītes (RIO sportinga patrona), redzu, ka līdz galam īsti stobrā neiet, ciet arī ierocis attiecīgi negrib taisīties. Kad es tomēr savu panāku, veicu tukšos šāvienus un gribu dabūt tās čaulītes no stobriem laukā - izrādās tas vairs nav tik viegli. Izknibināju, bet domāju, ka tā tam nebūtu jābūt. Kas par vainu?
Izziņai: Cik ierocis ir šāvis pirms manis ziņu nav, bet lielāki zinātāji par mani teica, ka daudz šāvienu nav bijis, stobri iekšā smuki spīdīgi. Pats tulīt pēc ieroča saņemšanas izšāvu 17 šāvienus, bet pirms pāris nedēļām sarīkoju sev mazu izklaidi pa skrejošo cūku, atzīmējoties ar 60 šāvieniem un vēl kādas sešas tās rio patronas pa baltu lapu (prieka nekāda).
Šautuvē nevienu brīdi nešķita, ka ir kas nelabi - visas patronas, kuras liku stobros, smuki nāca laukā.
Palasīju krievu saitus guns.ru, kur iž 26 fani ar viedokļiem apmainās - viens minēja līdzīgu problēmu, tikai viņam esot bijis grūti dabūt čaulīti no stobra ārā tūlīt pēc šāviena, kas man nereizes grūtības nesagādāja. Īsti atbildes eksperti nespēja sniegt, tikai pieļāva, ka varētu būt patrontelpa uzpūtusies nedaudz un tas attiecīgi čaulītei šāviena brīdī ļauj izplesties. kaut ko vēl minēja, bet es to īsti nesapratu.
Kādi viedokļi, pieredze, ieteikumi?