LatviešuEnglishПо русский

Izšauta čaulīte sprūst stobros

Autors: Ziņojums
2012-01-27 12:37:47

Pieredze pa lielam "0". Pērn gada vidū dabūju apliecību, gada nogalē tiku pie šaujamā. Neesiet bargi draugi par kādu jautājumu, kurš jums radīs smaidu. Man tie visi jautājumi ir nopietni :)

Tātad Izh 26E ar nestrādājošiem ežektoriem. Īsti nesaprotu kā var atslogot kaujas atsperes ieroci glabājot, tāpēc nolēmu "izšaut" pa jau iepriekš izšautām čaulītēm un tad attiecīgi jaukt to pasākumu laukā. Nu lūk, ielieku čaulītes (RIO sportinga patrona), redzu, ka līdz galam īsti stobrā neiet, ciet arī ierocis attiecīgi negrib taisīties. Kad es tomēr savu panāku, veicu tukšos šāvienus un gribu dabūt tās čaulītes no stobriem laukā - izrādās tas vairs nav tik viegli. Izknibināju, bet domāju, ka tā tam nebūtu jābūt. Kas par vainu?

Izziņai: Cik ierocis ir šāvis pirms manis ziņu nav, bet lielāki zinātāji par mani teica, ka daudz šāvienu nav bijis, stobri iekšā smuki spīdīgi. Pats tulīt pēc ieroča saņemšanas izšāvu 17 šāvienus, bet pirms pāris nedēļām sarīkoju sev mazu izklaidi pa skrejošo cūku, atzīmējoties ar 60 šāvieniem un vēl kādas sešas tās rio patronas pa baltu lapu (prieka nekāda).

Šautuvē nevienu brīdi nešķita, ka ir kas nelabi - visas patronas, kuras liku stobros, smuki nāca laukā.

Palasīju krievu saitus guns.ru, kur iž 26 fani ar viedokļiem apmainās - viens minēja līdzīgu problēmu, tikai viņam esot bijis grūti dabūt čaulīti no stobra ārā tūlīt pēc šāviena, kas man nereizes grūtības nesagādāja. Īsti atbildes eksperti nespēja sniegt, tikai pieļāva, ka varētu būt patrontelpa uzpūtusies nedaudz un tas attiecīgi čaulītei šāviena brīdī ļauj izplesties. kaut ko vēl minēja, bet es to īsti nesapratu.

Kādi viedokļi, pieredze, ieteikumi?

2012-01-27 15:16:40

Sveiks!

Pirmkārt, iztīri ieroci un KĀRTĪGI arī patrontelpu.
Otrkārt, iespējams, ir īsā patrontelpa ar aso pāreju! Kā rezultātā čaulītes ārējā mala spiežās pret kanti (bet nu šim pats neticu).
Ja sprūst vai grūti iestumt - NEDARI to!

Jānoskaidro, kur tieši sprūst- pie kapseles vai otrā pusē?

Bet, esmu pārliecināts, ka, iztīrot patrontelpu (kārtīgi, nevis tikai ar eļļiņu), problēma atkritīs! Ja esi normālā šautuvē, noteikti jābūt kādam, kas palīdzēs tikt galā ar šo problēmu uz vietas!

Šauj garām!

2012-01-27 17:30:28

Paldies par padomu! Šitam noteikti ķeršos klāt. Tīrīt jau laikam nekad nav par daudz. Būtu šautuvē ar šo saskāries, uzreiz jautātu kādam gudrākam, bet sanāca problēmu konstatēt mājās, taču domāju drīzumā rīkot sev kārtējo uguņošanu pa papīra cūku un tad jau tete a tete ar instruktoru visu izrunāšu.

Man starp citu bija līdzīga doma par patrontelpas ietekmi uz čaulīti, tikai negribēju skaļi to pieminēt ka pavisam par muļķi neuztver :D Ierocim patiesi ir patrontelpa ar asu pāreju - ļoti skaidri tas redzams un tai skrošu patronai gals tā smuki atvēries, ka sāku domāt vai tik šā visa rezultātā patronas garums nepārsniedz tos 70 mm un rada visas aprakstītās problēmas, bet tākā citas patronas pie rokas nebija par šo nevarēju pārliecināties.

Girts

Girts

2012-01-29 01:18:51

patrontelpai viss ir ok, tas kā visiem izmēri katrai savādāki, pieļauju, ka ierocis stingri uzpūš čaulīti, ka pašam sava čaulīte vairs "negaršo". Ir arī man tādas pāris čaulītes, kuras pēc pārlādēšnas nevaru ielikt, kurnu vēl citi manas šautās :D Ne velti arī gludajam pirms pārlādēšanas notiek čaulītes pakaļas apspiešana ;)

man domāt, ka gaiļu nolaišanai vajadzētu būt kā visiem:
1. atver stobrus
2. pārliecinies, ka stobros nav patronu.
3. noņem no drošinātāja(stobri joprojām ir atvērti)
4. nospied abas mēlītes vienlaicīgi un turi nospiestas (stobri joprojām ir atvērti)
5. aizver stobrus (gaiļi nolaižas) ;)

Girts

Girts

Ziņojums izdzēsts
Girts

Girts

2012-01-29 01:23:23

1. punktā verot ciet stobrus mēlītes ir visu laiku nospiestā stāvoklī

Girts

Girts

2012-01-29 01:23:55

z.b kas tā pa huiņu, ka 5. automātiski pārvērš pa 1. ?

2012-01-29 13:58:16

Ģirts paldies par info kā tās atsperes atslogo. Es ko līdzīgu darīju, tikai izlaidu vienu niansi - verot ciet ieroci nebiju nospiedis mēlītes, vot i nekas nesanāca.

Par to patronu sprūšanu - laikam tomēr pie vainas būs bijusi tā aptrontelpa, jo kad nogriezu izšautajām čaulītēm galus līdz normālas patronas garumam, nekas nekur vairs nesprūda un viss čiki strādāja un nāca laukā no stobriem.

Paldies tiem, kuri atsaucās un palīdzēja ar viedokļiem!

Girts

Girts

2012-01-29 17:31:33

varētu būt, ka iz26 ir 65mm patrontelpa vai šauj ar 76 mm no 70 mm patrontelpas?

2012-01-30 09:47:21

Iž 26 ir 70mm patrontelpa un pasarg Dievs, es nešauju ar 76 mm patronām. Kā jau minēju, mana saprašana ir tāda, ka skrošu patrona pēc šāviena "atverās" un uz tās ielocītās daļas rēķina paliek garāka un otreiz vairs neieriktējas patrontelpā. Tas, protams, ir tikai minējums, bet otreiz liekot ierocī čaulītes, kuras šaujot "neatveras" nekādas aizķeres netika konstatētas un tās pašas nelabās čaulītes, kuras ķērās pēc apgraizīšanas (nogriežot to lieko "atvērto" daļu) nekur vairs nesprūda.

bet nu vadījos arī pēc Anda ieteikuma un iztīrīju ieroci, tā kā viennozīmīgi nevaru apgalvot, kas tieši palīdzēja.

2012-01-30 16:43:08

aizcerot stobrus un turot meliites jatur ari drosinatajs atdrosinata stavokli. Vismaz ta ir manam IZ

Girts

Girts

2012-01-30 17:31:09

drosinatajs jau nodrosinās taisot vaļā, ja pirms taisīšanas ciet nolaiž drošinātāju, tam nevajadzēt vēreiz uzlikties

2012-01-31 12:24:32

Izdevās man tā gaiļu nolaišana bez šāviena. darīju kā Ģirts teica un viss sanāca - atvēru bisi, atlaidu drošinātāju, nospiedu abas mēlītes un aizvēru ieroci. Viss nostrādāja teicami, paldies.

2012-02-07 12:05:05

Raimonds 2012-01-30 09:47:21
Iž 26 ir 70mm patrontelpa un pasarg Dievs, es nešauju ar 76 mm patronām. Kā jau minēju, mana saprašana ir tāda, ka skrošu patrona pēc šāviena "atverās" un uz tās ielocītās daļas rēķina paliek garāka un otreiz vairs neieriktējas patrontelpā. Tas, protams, ir tikai minējums, bet otreiz liekot ierocī čaulītes, kuras šaujot "neatveras" nekādas aizķeres netika konstatētas un tās pašas nelabās čaulītes, kuras ķērās pēc apgraizīšanas (nogriežot to lieko "atvērto" daļu) nekur vairs nesprūda.

bet nu vadījos arī pēc Anda ieteikuma un iztīrīju ieroci, tā kā viennozīmīgi nevaru apgalvot, kas tieši palīdzēja.

Tava saprašana kad atveras čaulīte tad paliek garāka, bet tieši tāds jau ir patrontelpas izmērs, manas domas vai nu smagi aizdirsta patrontelpa vai patrontelpa ir 65 mm, ja būtu izpūsta tad pēc šāviena varētu būt grūtāk atvērt ieroci...

Uldis

Uldis

2012-02-11 00:24:21

[name]Janis Strupausis 2012-02-07 12:05:05 ...vai patrontelpa ir 65 mm...
[/quote]
Iespējams tāpēc maz šauta ;)
A tās čaulas toč no tavas bises bija šautas?